کنجکاو باشید
کنجکاو بودن بهترین راه رسیدن به یک بینش صحیح است. افرادی که ذهن خلاق داشته باشند، هیچگاه نسبت به محیط و پیشامدها بیتفاوت نیستند و ذهنشان درگیر علت و عوامل این پدیدههاست. پس دستیابی به بینش و ادراک، هیچگاه از ذهن منفعل و بیعلاقه به یادگیری برنمیخیزد.
خیالپردازی کنید
در بررسیهای روانشناختی انجام شده در سال ۲۰۱۲، نتایج حاکی از آن است که خیالپردازی منجر به فعال شدن مغز میشود. اغلب اوقات، راه حلها و ایدههای جدید در ذهنهای سرگردان و خیالباف خطور میکنند.
اوقات فراغت خود را تنها با گوش دادن به موسیقی، پادکست و … پر نکنید، برخی اوقات فضای خالی خود را با خیالپردازی پر کنید.
موضوعات را با هم تطبیق دهید
انسانها معمولا از انطباق دادن موضوعات بدلیل بیاهمیت بودن و یا شنیدن نظرات دیگران، چشمپوشی میکنند. اما با منطبق کردن موضوعات میتوان به ارتباطات شگرفی دست یافت. اگر افرادی بر صحیح بودن مسئلهای هم عقیده هستند، تا زمانی که خود، آن مسئله را بر اساس مفروضات موجود تطبیق ندادهاید، به درست بودن آن اطمینان نداشته باشید.
بر روی تضادها دقیق شوید
در حالیکه حس کنجکاوی، تعجب برانگیز است؛ تضاد نیز شک برانگیز خواهد بود. هنگامی که به درستی موضوعی شک کنیم، ذهن ما درگیر آن خواهد شد و تا به نتیجه درست نرسیم، ذهن ما نیز آسوده نخواهد شد. پس با دقیقشدن بر روی موضوعات و پیبردن به دلیل تناقضات، میتوان به بینش صحیح رسید.
با تفکر خود قدم بردارید
برخی از افراد هنگامی که تحت فشار قرار گیرند، بهتر عمل میکنند. موقعیتهای حیاتی، به انسان میآموزند تا چگونه همزمان فکر کنند و افکارشان را عملی سازند. حتی ممکن است در برخی موارد، افراد راههای غیر معمولی را انتخاب کنند ولی به نتیجه دلخواه برسند. همانند استادان شطرنج که با حرکاتی که ممکن است بنظر هوشمندانه نرسند، حریف را در چند حرکت کیش و مات کنند.
مشکل بسیاری از سازمانها هم همین است که تحت فشار نیستند تا بهتر عمل کنند، بلکه با خیال راحت و با این تفکر که همیشه پای برجا هستند و زمان دارند، عمل میکنند.